'Arts mag terugkeren van Van Hanegem'

Peterselieman
FC Utrecht-trainer Willem van Hanegem zou er geen problemen mee hebben als Maarten Arts terugkeert als keeperstrainer van de Domstedelingen. Arts doet deze uitspraak tegenover De Telegraaf.

De keeperstrainer werd enkele weken geleden op non-actief gesteld door FC Utrecht, omdat de chemie tussen hem en Van Hanegem zou zijn verdwenen. Doelman Michel Vorm liet zich maandag ontvallen nog regelmatig contact te hebben met Arts, met wie hij een zeer goede band heeft.

Uit een gesprek tussen Arts en Van Hanegem zou zijn voortgekomen dat De Kromme het prima zou vinden als Arts weer aan de slag gaat bij de Domstedelingen. "Hij gaf me de bevestiging dat ik zonder problemen kan terugkeren, heeft ook aangegeven dat ik altijd fantastisch werk heb afgeleverd," aldus Arts.

"Vanaf het begin is de bende van vier gecreëerd, maar elke weggestuurde assistent heeft zijn eigen verhaal. Ik heb me nooit in de kritiek herkend. Dat Michel Vorm keer op keer een lans voor me breekt, geeft aan hoe sterk onze band is. Zoals alle steunbetuigingen bij thuiswedstrijden me ook goed doen."

"Van Hanegem kon geen precieze datum geven wanneer ik weer aan de slag kan, dat ligt aan de club. Maar volgens Van Hanegem en mij is er geen belemmering meer," sluit de keeperstrainer zijn verhaal af.

Technisch directeur Piet Buter sluit echter een terugkeer van Arts uit. "Maarten komt niet terug op het veld. Wij blijven bij ons standpunt. Het wordt waarschijnlijk een arbitragezaak en tot die tijd geef ik geen commentaar."