[NHL] Wild scoort te laat tegen Avalanche

Denny (nyny83)
De Colorado Avelanche hebben hun uitwedstrijd tegen de Minnesota Wild gewonnen, en komen weer op een winstpercentage van vijftig procent. Normaal gesproken wordt er weinig gescoord in wedstrijden tussen de Wild en de Avalanche, maar dit keer was dat niet het geval: 5-6.

Paul Stastny maakte twee goals en had een assist. Ook Marek Svatos, David Jones, T.J. Hensick en Milan Heujduk scoorden voor Colorado, dat het op twee na laagste aantal goals voor had in de Western Conference. "Dit verwacht je niet. De laatste jaren werd het hier 1-0, 2-1 en 3-2. Alle vier de lines speelden goed", liet Stastny weten.

De Avalanche hadden halverwege de tweede periode een 20-6 voordeel in schoten op doel en maakten gebruik van een aantal fouten bij de Wild om zo een onoverkomelijke voorsprong op te bouwen: 6-3. Dit was verrassend, aangezien de Wild het moeilijkste team is om tegen te scoren in de NHL. Wild-coach Lemaire: "Slechtste twee perioden die ik dit seizoen heb gezien. We maakten zoveel fouten dat we ons zelfvertrouwen verloren."

De laatste goal van Stastny bleek achteraf de winnende treffer te zijn, aangezien de Wild nog tot 6-5 terugkwamen. Het werd zelfs nog bijna 6-6, maar de goal van de Wild was slechts een seconde na de zoemer. Dit zorgde bij de fans voor een hoop rumoer terwijl Wild-coach Lemaire moest lachen. "Ja, dat was grappig. Nog twee seconden extra en we hebben nog kans op de overwinning, maar we hebben gekregen wat we verdienden."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Minnesota WildColorado Avalanche5-6
Buffalo SabresNashville Predators0-2
Columbus Blue JacketsVancouver Canucks3-2
Detroit Red WingsAnaheim Ducks2-1
Los Angeles KingsToronto Maple Leafs3-1
New York RangersFlorida Panthers0-4
Atlanta ThrashersSt. Louis Blues2-4
Dallas StarsEdmonton Oilers4-3
Carolina HurricanesAnaheim Ducks1-4