[NHL] Islanders verpesten wederom voorsprong

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben hun uitwedstrijd tegen de New York Islanders gewonnen. Ze kwamen terug van een 3-0 achterstand om vervolgens met 5-3 te winnen. Crosby scoorde eenmaal en gaf twee assists op Malkin, die een hattrick maakte.

"Het was een gekke maar leuke wedstrijd. Het leek wel of elke kans die we kregen erin ging in de derde periode", liet Penguins-center Crosby weten. Malkin: "We schoten zodra het ook maar mogelijk was, zo proberen we te spelen. Het is leuk als je veel scoort, maar het is nog leuker als je daarbij ook wint."

Voor de islanders was dit de vierde keer in vijf wedstrijden dat zij een voorsprong in de derde periode verspeelden. In de meeste gevallen was dit een voorsprong van 2 goals. "We hebben ons lesje wel geleerd dit jaar", zei verdediger Andy Sutton. "Het niveau is hoog in deze competitie en als je ook maar een klein beetje achterover leunt krijg je de deksel op je neus."

Sutton maakte zelf de grootste fout, waar Crosby en Malkin voordeel uit haalden. Sutton haalde de puck achter het net vandaan, maar verloor die direct aan Crosby. Crosby passte naar Malkin, die vallend scoorde. "Dat kun je niet doen wanneer de beste speler vlak achter je zit. Ik ben een van de ervaren spelers in dit team en moet op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. Dit was de slechtste beslissing die ik kon nemen."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New York IslandersPittsburgh Penguins3-5
Ottawa SenatorsToronto Maple Leafs2-1 (SO)
Vancouver CanucksCalgary Flames3-4
Buffalo SabresBoston Bruins3-2
Washington CapitalsAtlanta Thrashers5-3
Carolina HurricanesPhiladelphia Flyers1-3
Columbus Blue JacketsPhoenix Coyotes2-3
Tampa Bay LightningNew York Rangers2-3 (SO)
Florida PanthersNew Jersey Devils2-3
Detroit Red WingsMontreal Canadiens1-3
Minnesota WildDallas Stars3-4
Colorado AvalancheSt. Louis Blues3-1
Edmonton OilersLos Angeles Kings1-2
San Jose SharksChicago Blackhawks3-2