[MotoGP] Rossi tevreden met laatste test

Sally (Tessa)
Valentino Rossi was tevreden met de laatste testdag in Jerez op donderdag. De laatste van 2008, al waren er nog motorrijders die in Philip Island in Australië testten donderdag en vandaag. Rossi besefte wel dat het niet veel te betekenen heeft, maar is blij om positief te eindigen.

"Het circuit was vandaag een stuk droger, dus konden we onszelf nog meer verbeteren, wat we prima deden", vertelde de Italiaan na afloop. "We hebben veel gewerkt aan de nieuwe motor en we hebben wat nieuwe onderdelen getest. Het lijkt erop dat we de goede kant op gaan met de nieuwe machine en daar ben ik blij mee. Ik kijk dan ook uit naar de volgende stap in Sepang. De eerste tests met het bandenmonopoly van Bridgestone lopen prima, hoewel het ongetwijfeld moeilijk voor ze gaat worden om voor ieder circuit de juiste band te kiezen."

De 29-jarige wereldkampioen gaat vakantie vieren nu na 1 december zes weken lang alle tests verboden zijn: "Ik kijk nu uit naar de vakantie en ik ga volgende week naar Wales voor de rally, wat erg leuk zal zijn. Het was een geweldig jaar en ik ben erg blij dat ik bovenaan ben geëindigd op de laatste dag. We kunnen nu van onze vakanties genieten in de wetenschap dat we in een prima vorm verkeren."