'Barrichello met Honda en STR in gesprek'

Sally (Tessa)
Rubens Barrichello lijkt zijn laatste race in de Formule 1 gereden te hebben. Maar op zijn website is te lezen dat hij denkt nog altijd bij Honda of Scuderia Toro Rosso aan de slag te kunnen.

In zijn column zegt de Braziliaanse autocoureur: "Er wordt veel gesproken over wat er gaat gebeuren, maar ik zou iedereen graag willen laten weten dat ik erg trots ben op wat ik heb bereikt. Ik zeg dit omdat het lijkt alsof ik nog steeds wil blijven racen om mezelf te bewijzen, maar dat is niet waarom ik in de Formule 1 wil blijven. Ik wil doorgaan omdat ik van de sport houd en nog steeds bomvol energie zit."

De inmiddels 36-jarige Barrichello doet een stellige uitspraak: "Ik heb de mogelijkheid om naar twee competitieve teams te gaan: Honda en Toro Rosso." Hij voelt zich trots over wat hij heeft bereikt in de Formule 1 en is trots op zijn familie die offers heeft gebracht om hem de mogelijkheid te geven om te blijven racen.

Ook memoreert Barrichello aan hoe zijn racecarrière 21 jaar geleden bijna aan z'n eind kwam, omdat zijn vader had gezegd dat ze maar moesten stoppen na zes seizoenen karten. Dat voelt als de grootste teleurstelling in zijn leven, aldus Rubinho. Verder bedankt Barrichello degenen die de petitie om hem in de Formule 1 te houden hebben opgezet en degenen die hem hebben getekend.