Webber hoopt op tijd fit te zijn

Sally (Tessa)
Mark Webber wil op tijd weer fit zijn om de eerste testritten met de nieuwe Red Bull-bolide RB5. Die tests worden in februari gehouden. De Australiër brak afgelopen weekend zijn been tijdens deelname aan zijn eigen Mark Webber Pure Tasmania Challenge-fietstocht.

"Ik hoop er weer bij te zijn als het team voor het eerst met de nieuwe auto gaat testen", aldus Webber tegenover BBC Sport. "Ik weet alleen nog niet of dat mogelijk is. Als de dokters zeggen dat ik een weekje langer moet wachten omdat anders mijn seizoen gevaar loopt, dan doe ik dat natuurlijk."

Over zijn gebroken been vertelde hij: "De beide botten in mijn onderbeen zijn gebroken en omdat het een open botbreuk is, is het allemaal net even iets gecompliceerder. Momenteel leer ik om met krukken om te gaan, maar als ik rechtop sta, heb ik nog wel erg veel last van zwellingen. Ik hoorde dat dat nog wel twee tot drie weken zo blijft. In de eerste week van februari zou ik weer zonder krukken moeten kunnen lopen. Daarna zou het herstel erg snel moeten gaan."

De RB5 moet op 10 februari 2009 op de baan in Jerez te zien zijn. De tijd die Webber nodig heeft om te herstellen wordt met de testen opgevuld door Sebastian Vettel, Sébastien Buemi en Brendon Hartley.