[NHL] Blues na shoot-out langs Predators

Denny (nyny83)
De St. Louis Blues hebben hun uitwedstrijd tegen de Nashville Predators met 1-0 gewonnen. In de reguliere speeltijd en in de overtime period werden niet gescoord, waardoor een shoot-out de beslissing moest brengen. De Blues waren daarin scherper met twee doelpunten uit twee pogingen.

Doelman Chris Mason van de Blues maakte een terugkeer bij de Predators om niet te vergeten. Vorig seizoen speelde hij voor de Predators, maar deze wedstrijd stopte hij in dienst van de Blues alle 47 doelpogingen van de Predators, om vervolgens ook in de shoot-out beide pogingen te stoppen. Het was de eerste keer dat de Predators thuis niet wisten te scoren in 148 wedstrijden, en de dertiende shutout in de carrière van Mason.

"Het was een goede avond", liet Mason weten. "Dit is zonder meer een van de beste wedstrijden uit mijn carrière.". Mason had ook nog enkele complimenten voor zijn teamgenoten: "Die gasten hebben ook een paar miljoen schoten geblockt. Er waren veel klutssituaties voor het doel, en iedere keer kregen ze de puck uit de gevarenzone. We hebben twee punten en hebben er hard voor moeten werken."

Ook Predators-goalie Dan Ellis had een shutout, maar hij werd in de shoot-out tweemaal verslagen door een identieke beweging. "Ze kwamen op me af, deden alsof ze gingen schieten, haalden de puck vervolgens snel naar de andere kant van hun lichaam en konden hem zo intikken. Het is een lastige beweging om te stoppen, hoewel ik er twee keer erg dichtbij zat."

De Predators waren een stuk sterker dan de Blues. Dit bleek uit het feit dat de Predators 30 doelpogingen meer hadden, een record voor deze club. Coach Barry Trotz was dus ook gematigd tevreden. "Dit was een van onze beste wedstrijden. We hadden 35 scoringskansen, hebben de op een na beste powerplay van scoren afgehouden en hebben geduldig en volwassen gespeeld. Het enige jammere is dat we zoveel kansen misten en daardoor niet de twee punten hier konden houden."

ThuisUitScore
Nashville PredatorsSt. Louis Blues0-1 (SO)
Toronto Maple LeafsAtlanta Thrashers3-6
Calgary FlamesLos Angeles Kings6-2
New York RangersPhoenix Coyotes4-1
Philadelphia FlyersDallas Stars4-3
Montreal CanadiensNew York Islanders3-4 (SO)
Florida PanthersCarolina Hurricanes3-2
Minnesota WildWashington Capitals4-3
Vancouver CanucksDetroit Red Wings3-2 (OT)
Anaheim DucksColorado Avalanche4-1