ADO Den Haag test topscorer Westlandia

Michel (methodmich)
ADO Den Haag heeft Raily Ignacio, de topscorer van zondaghoofdklasser Westlandia, op proef. De spits gaat voorlopig één keer per week meetrainen met de eredivisieclub.

Ignacio kwam afgelopen zomer van derdeklasser HMSH naar Westlandia en is dit seizoen de revelatie van de verrassende koploper in de hoofdklasse A. De spits mikte al dertien keer raak en is daarmee momenteel ook topscorer van de zaterdag- en zondaghoofdklasse.

ADO Den Haag is niet de enige club met interesse in de 21-jarige Ignacio, die een medische test goed doorstond. Het Engelse Nottingham Forest heeft de speler een stage aangeboden. Tevens is er interesse van andere hoofdklassers.

Naast Ignacio zou ADO Den Haag nog een speler op het oog hebben die een verleden in de hoofdklasse heeft. Scouts van ADO hebben al enkele keren een bezoek gebracht aan Telstar, waar Glynor Plet met twaalf treffers furore maakt. De Amsterdammer keerde afgelopen zomer terug in het betaald voetbal na een goed seizoen bij FC Lisse, waarmee hij landskampioen werd.