Heerenveen heeft nieuw oogappeltje in Scandinavië

Ermin (TheClown1)
Eredivisionist sc Heerenveen heeft belangstelling voor Patrik Ingelsten. De aanvaller van Kalmar FF moet in de winterstop de voorhoede van de Friese club versterken. Volgens het Zweedse Fotbollskanalen hebben beide ploegen zelfs al met elkaar rond de tafel gezeten.

Naar verluidt vraagt Kalmar FF om en nabij de één miljoen euro voor de speler. Heerenveen zou volgens het eerder genoemde medium een bedrag van 800.000 euro hebben geboden op Ingelsten.

Eerder deze jaargang nam Kalmar het in het UEFA Cup-toernooi op tegen Feyenoord. In dat duel, waarin Ingelsten niet wist te scoren, toonde hij aan over de nodige kwaliteiten te beschikken.

In een eerder stadium had Rosenborg de pijlen ook al op de speler gericht. De Zweed zag echter niets in een transfer naar de Noorse topclub, aangezien hij in een grotere competitie wil acteren. Naar verluidt jaagt het Belgische Anderlecht eveneens op de handtekening van de oud-speler van Hillerstorps GoIF.

Afgelopen seizoen werd Ingelsten topscorer van de Allsvenskan. Met negentien doelpunten prijkt zijn naam bovenaan de topscorerslijst van de Zweedse competitie. Met Kalmar FF pakte hij ook onlangs de Zweedse titel.

Mocht het tot een transfer komen, dan is de aanvaller niet de enige speler van Kalmar die de overstap maakt naar het noorden van Nederland.

Viktor Elm zal na de winterstop het Friese shirt met de pompebladen over zijn schouders hijsen. De middenvelder heeft echter al aangegeven mogelijk eerder naar Nederland te komen, waardoor sc Heerenveen-coach Trond Sollied nog voor de winterstop kan beschikken over de Zweed.