Reacties na PSV - Heracles Almelo

Sjors (Sj0rSz)
PSV was zaterdagavond te sterk voor Heracles Almelo en wist het duel met 4-0 te winnen. Alle doelpunten werden in de eerste 45 minuten gemaakt. Huub Stevens, trainer van de Brabanders, kon de zege goed gebruiken. Zijn collega Gert Heerkes wilde de wedstrijd snel vergeten.

Op papier leek het een gemakkelijke overwinning voor de Eindhovenaren, maar Stevens zag nog een aantal punten ter verbetering. "Het was prettig dat we met die stand gingen rusten, maar daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Tot de 1-0 hadden we onze problemen, maar na de 1-0 begonnen we te combineren zoals ik dat graag wil zien. Daarom kon ik bij 4-0 na rust gaan wisselen, ook kijkend naar de komende weken. We hebben in een hoger tempo gespeeld dan Heracles en dan dwing je ook fouten af. Ik had in de tweede helft graag nog een doelpunt gezien, maar dat is helaas niet gelukt"

Heerkes realiseerde zich dat hij het duel tegen PSV maar snel moest vergeten. Toch had de trainer voorafgaand aan het duel een goed gevoel. "Snel vergeten en opbouwen naar de volgende wedstrijd. We gingen met een goed gevoel naar Eindhoven, op basis van een goede trainingsweek en een paar goede eerste helften in Utrecht en Breda. Na de eerste twee fouten was het vertrouwen echter volledig weg. PSV had een beetje bloed geroken. Wij hadden het tot de rust héél moeilijk, we konden niet een vinger op één zere plek leggen. Na rust zijn we controlerend gaan spelen, met de intentie om zo min mogelijk weg te geven. We gaan nu naar de volgende wedstrijd."