Van der Geest op 5000 meter

Sjors (Sj0rSz)
Lisette van der Geest zal zaterdag, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou, op de 5000 meter in actie komen. De schaatsster is nog herstellende van een sleutelbeenbreuk en neemt daardoor enig risico, maar dat is naar eigen zeggen haar eigen keuze.

Van der Geest liep de breuk twee weken geleden op, toen ze in Berlijn van haar fiets werd gereden. Het was de bedoeling dat de Nederlandse in de Duitse stad haar debuut in de wereldbekercyclus zou maken.

Men verwachtte dat het herstel ongeveer vier weken in beslag zou nemen, maar dit lijkt nu dus korter te zijn. "Ik heb elke dag fysiotherapie gehad," lichtte Van der Geest toe. "Ik kan met mijn arm de zwaaibeweging weer maken. Meedoen is verantwoord, ook al is de breuk nog niet helemaal hersteld. Alleen bij een valpartij heb ik zaterdag een probleem. Dan ben ik verder van huis."

Van der Geest ziet de deelname in Moskou als voorbereiding op het NK allround, dat in december wordt gehouden. Dit is ook het toernooi waar ze zich in eerste instantie op zou richten, nadat ze weer fit was. "En ik vind het ook gewoon mooi om ervaring in de wereldbeker op te doen. Het klinkt stom, maar misschien krijg ik deze kans niet meer. Als je iets wilt bereiken, moet je soms een beetje risico nemen."