Tiendalli: "De trainer heeft woord gehouden"

Olga (Nuongirl)
Dwight Tiendalli was aan het begin van het seizoen volledig uit beeld bij Feyenoord. Trainer Gertjan Verbeek beloofde hem echter een eerlijke kans te geven en vanwege diverse blessures kwam die kans er ook. De laatste weken is Tiendalli zelfs basisspeler in Rotterdam.

"Natuurlijk ben je in het begin nog een beetje sceptisch; iets zéggen is iets anders dan iets ook echt dóen. Maar de trainer heeft woord gehouden. Toen we steeds meer last kregen van blessures, voelde ik dat mijn kansen gingen komen. Ik zat al steeds vaker bij de wedstrijdselectie en een paar weken later was er die invalbeurt tegen SC Heerenveen. Het was míjn moment, zo voelde dat," aldus de rechtsback in het Algemeen Dagblad.

"Ik ben er weer, dacht ik, en niemand die me daar nog vanaf brengt. Mijn hoofd was leeg, ik voelde me helemaal vrij. Alles ging vanzelf. Dwight jongen, zei ik tegen mezelf, ga lekker voetballen. Je bent back in business."

Tiendalli speelt sinds medio 2006 bij Feyenoord, maar kende al veel pech. "Sinds ik bij Feyenoord kwam, ben ik van de ene in de andere vervelende blessure gerold. Dát is de oorzaak geweest van mijn moeilijke periode. Tot die tijd had ik altijd alles gespeeld, bij Utrecht en Jong Oranje. Ik moest eraan wennen dat het tegenzat, eigenlijk voor het eerst. Maar is dat zo gek voor een jonge speler? Nu maakt het me niets meer uit wat er over me gezegd of geschreven wordt, maar toen was dat allemaal nieuw. Door die blessures kon ik me niet bewijzen, maar iedereen had een mening over me. Gelukkig wisten mijn familie, mijn vriendin en mijn zaakwaarnemer precies hoe het zat. 'Dwight, wij weten wat je kunt, laat je niet gek maken', zeiden zij steeds. Dat heeft me veel geholpen."