Gallas: "Rotte appel in Arsenal-selectie"

Denny (nyny83)
William Gallas heeft in een opvallende uitbarsting gewezen op een rotte appel in de Arsenal-selectie, waarbij hij zich lijkt te richten op Robin van Persie. Gallas voelde zich naar eigen zeggen als aanvoerder gedwongen zijn verantwoordelijkheid te nemen en de vuile was buiten te hangen.

"Er zijn zaken die niet getolereerd kunnen worden," aldus de Franse verdediger in gesprek met de BBC. "Als aanvoerder heb ik teamgenoten bij me gekregen die zich beklaagden over een medespeler. Als je hem dan tijdens een wedstrijd aanspreekt, beledigt hij ons. Er komt een moment dat we we geen begrip meer kunnen opbrengen voor deze situaties."

Gallas weigerde de naam te noemen, maar brengt het aantal beklaagden terug tot drie. "Ik ben 31 jaar, de bewuste speler is zes jaar jonger dan ik." Met deze opmerking blijven er drie potentiële spelers over: Robin van Persie, Emmanuel Eboué en Bacary Sagna zijn namelijk de 25-jarigen in de Arsenal-selectie. In Engeland wijzen de vingers voornamelijk naar Van Persie.

Mogelijk snijdt Gallas met zijn openheid zichzelf in de vingers. De Franse international ligt al maanden onder vuur door mindere prestaties binnen de lijnen en discutabel gedrag buiten het veld. Voor manager Arsène Wenger kan dit aanleiding zijn Gallas de aanvoerdersband af te pakken. De verdediger hekelde en passant ook nog het gebrek aan vechtlust in de in zijn ogen te jonge spelersgroep en zal daarmee weinig vrienden hebben gemaakt.