RBC'er Friebel in het doel tegen TOP

Sally (Tessa)
Erwin Friebel vervangt vrijdagvanavond tegen TOP Oss Arjan Christianen in het doel van RBC Roosendaal. Dat heeft trainer Rini Coolen gezegd.

"Erwin krijgt nu zijn kans om zich te laten zien. Al is het natuurlijk niet zo dat Arjan meteen buiten beeld is. Hij deed het de afgelopen weken erg goed. We moeten nu alleen even wachten hoe het met zijn herstel gaat," aldus trainer Coolen in BN/DeStem over de enkelblessure van Christianen.

Het is voor Coolen zijn eerste duel als hoofdverantwoordelijke bij de Roosendalers, die deze week op de training al druk aan het 'proberen' was met onder meer Frits Paap, Tim Peters en aanvoerder Mels van Driel buiten de basisopstelling.

"Omdat ik wat dingen wilde uitproberen. Dingen die we tegen TOP misschien al nodig kunnen hebben, maar ook dingen die pas over een aantal weken van pas kunnen komen. Zoals het posteren van Sasa op de linksbuitenpositie met Melvin de Leeuw in zijn rug. Hoe Mels het op die positie doet weet ik al, maar dit wilde ik even zien."

Desalniettemin begint Coolen buiten de keeperswissel ongewijzigd tegen TOP. "Die jongens hebben daar (bij Eindhoven, red.) gewonnen, dus er is geen reden de basis te wijzigen. Bovendien komen spelers als Ikedia, Heije en Stojanovic allemaal terug van een blessure, dus die beginnen op de bank."