De wedstrijddag van Isiolo II

Sjors (Sj0rSz)
FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Isiolo het duel tussen Nederland en Zweden. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Zittend in de bus tuur ik naar de 4 kaartjes van Ned - Zwe. Na lange tijd is de Amsterdam Arena weer eens het strijdtoneel van alweer mijn 57e thuis interland. Ergens links onderin staat ¤ 32,50 en dat nog wel voor de passe-partout. Dat was wel even anders bij mijn eerste wedstrijd op 31 maart 1999 tegen Argentinië. Destijds betaalde je nog ¤ 12,48, was de Arena nog wel vol en kwam er nog een geweldige sfeer naar boven. Dat was wel even slikken bij binnenkomst. Terwijl we in vak 128 plaats nemen, valt me op dat de Zweedse voetballers met hun fraaie traptechniek de hoedjes van de supporters proberen te raken. Helaas en niet geheel onverwacht belanden de meest ballen net onder de rand van hoedje.

Als eindelijk het fluitsignaal klinkt, ontpopt een aardige wedstrijd. En dat nog wel voor een oefenwedstrijd. Als na 30 minuten eindelijk bij de eerste corner van Van Persie wordt gescoord, barst het feest los. Vanuit de tweede ring komt ongeveer voor tien kilogram aan versnipperde programma boekjes naar beneden dwarrelen en op moment dat we nog vrolijk feest vieren krijgen we vanuit de achterste rij het commando "zitten" te horen.

Tijdens de rust kregen we het 538 spektakel, namelijk het al oude latje schieten. Maar ook 538 heeft kennelijk een kredietcrisis, want de bal werd nu maar op de middenstip gelegd. Met veel moeite weten de kandidaten de getrapte ballen richting het strafschop gebied te krijgen en vliegt er geen een bal over de goal. Tot opluchting overigens van het hoedjesdragende publiek in vak 128. Wij besluiten het hoger op te zoeken gezien de vele ruimte in de andere vakken.

De tweede helft is amper begonnen en Isaksson kon laten zien dat hij het talent "vissen in de Arena" niet was verleerd. Het andere talent, Vorm, maakt eindelijk zijn debuut en vierde dit waarschijnlijk met de "snelst gepasseerde, debuterende doelman" van Oranje. Daarna volgde toch nog een onbegrijpelijk moment. Ergens in 65e minuut komen drie jongens met frietjes, hamburgers en drinken achter ons zitten. Twee doelpunten gemist en dat allemaal voor hun vriendinnetjes. Dan heb je 90 minuten voetbal en daarvan ga je twintig minuten weg om eten en drinken voor je vriendin te halen. "Heb ik iets gemist?", werd gevraagd. Of is feminisme nu ook al doorgebroken tot de keiharde supporters kern van Oranje?

Als publiekslieveling Dirk voor de derde keer Isaksson laat vissen is het afgelopen. Het Nederlands elftal sluit gelukkig het jaar positief af en mag ik braaf wachten tot 28 maart en 1 april waar we elkaar weer in de Arena ontmoeten.


Een eerder sfeerverslag van Isiolo vind je hier.