"Mooie ervaring om mee te nemen naar Vitesse"

Peterselieman
Ondanks de 0-3 nederlaag tegen Jong Zweden heeft Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel een goed gevoel overgehouden aan zijn wedstrijd bij Nederland B. Het talent had het de hele wedstrijd erg zwaar tegen de sterke Zweedse defensie.

"Er was weinig ruimte," gaf de 19-jarige Van Wolfswinkel na afloop tegenover De Gelderlander toe. "Dan moet je het van momenten hebben. Ik stond een keer helemaal vrij, maar helaas zag Braafheid dat op dat moment niet."

Ondanks dat hij nog maar weinig ervaring heeft op het hoogste niveau, verstopte Van Wolfswinkel zich woensdag niet in Waalwijk. Real Madrid-speler Royston Drenthe werd bijvoorbeeld fanatiek gecoacht door de jonge spits. Van Wolfswinkel hierover: "Als aanvoerder en spits ben ik dat vanuit Vitesse A1 gewend. Ik voel me als spits verantwoordelijk om de aanval aan te sturen."

"Op dit niveau moet je je taak uitvoeren. Het is dan niet belangrijk om wie het gaat, maar wel dat je zegt waar je ploeggenoten volgens jou moeten staan." De spits van Vitesse heeft in ieder geval een hoop geleerd bij Nederland B. "De sfeer in de groep was heel relaxed. Deze ervaring neem ik mooi mee naar Vitesse."