Di Grassi blij met test voor Honda

Peterselieman
Lucas di Grassi heeft de afgelopen dagen in Barcelona getest voor het team van Honda. De Braziliaan is samen met landgenoten Bruno Senna en Rubens Barrichello aan het strijden voor het laatste zitje bij het Japanse team en heeft een goede indruk achtergelaten.

Di Grassi testte met slicks en hield zich bezig met de afstelling voor 2009. "Ik heb 110 ronden gereden, dus het was een erg productieve dag. Ik ben er dan ook behoorlijk tevreden over", zei de Braziliaan. "Ik heb voor het eerst een goede run op nieuwe banden kunnen doen en ik merkte echt een behoorlijk verschil ten opzichte van maandag, toen ik met gebruikte banden reed. Elke keer dat ik op nieuwe banden naar buiten reed, ging ik sneller en sneller. De slick heeft veel meer grip dan de gegroefde band, er is makkelijker mee te rijden en over een hele run is de band ook consistenter."

Di Grassi kwam dinsdag tot een tiende tijd van 1:22.283 en zat hiermee maar twee plaatsen achter de vaste rijder Jenson Button. "Mijn doel was om zo dicht mogelijk in de buurt van Jenson te blijven en uiteindelijk kwam ik een halve seconde op zijn tijd te kort. Ik denk niet dat het veel beter had kunnen gaan", aldus een tevreden Di Grassi. "Ik wil Honda graag bedanken voor deze kans en ik hoop dat ze blij zijn met mijn prestaties."

Woensdag zal Bruno Senna het stuur van Di Grassi overnemen in Barcelona. Jenson Button is de andere coureur die test. Rubens Barrichello is er in Spanje niet bij.