Quick Boys-spits naar Malta

Michel (methodmich)
Quick Boys-aanvaller Sylvano Comvalius vertrekt per direct naar Malta. De 21-jarige spits tekent een contract bij Hamrun Spartans.

Comvalius kwam afgelopen zomer van FC Omniworld, waar hij in het beloftenteam speelde, naar Quick Boys. De spits maakte toen de afspraak met de clubleiding dat hij bij een goede aanbieding uit het profvoetbal kon vertrekken.

De zaakwaarnemer van Comvalius kwam vervolgens met Hamrun Spartans op de proppen. "Deze kans wilde ik grijpen. De club heeft mij gezien op beelden via internet. Ik zag dat een concurrent van Hamrun Spartans onlangs de Italiaanse ex-international Marco Delvecchio heeft aangetrokken, dat zegt wel iets. En mocht het niet bevallen, dan staat de deur bij Quick Boys altijd voor me open," zegt de aanvaller op de multimediasite van de zaterdaghoofdklasser.

In Malta mogen clubs drie buitenlanders opstellen. Comvalius, die in zijn jongere jaren ook even voor Ajax speelde, was geen basiskracht bij de Katwijkers. Wel maakte hij één goal in de competitie en was hij namens Quick Boys 2 in augustus de grote man in de KNVB-beker, door in de met 7-2 gewonnen wedstrijd tegen Hollandia 2 liefst vier keer te scoren.