Vertonghen stoort zich aan houding PSV

Olga (Nuongirl)
Jan Vertonghen had het nog niet eerder meegemaakt dat PSV in Amsterdam op een nederlaag werd getrakteerd. Gisteren was het zover, en goed ook: 4-1. De Belg speelde centraal in de defensie en hield met zijn kompaan Oleguer PSV’er Danny Koevermans simpel uit de wedstrijd.

"Ik had ook het gevoel dat we vandaag konden winnen van PSV", vertelt Vertonghen tegenover Goal.com. "Dat is wel een verschil met andere jaren."

Hoe verklaart de 21-jarige Ajacied dat er zo’n groot verschil zit tussen de bekerdeceptie tegen Volendan en het succes tegen PSV? "Misschien is het even de scherpte. Een wedstrijd op kunstgras en slechte omstandigheden. Het is geen excuus, maar het kan meespelen."

Twijfels kende hij echter niet in de aanloop naar de topper van zondag. "We hebben heel veel vertrouwen en weten ook dat er genoeg kwaliteit in deze selectie zit. 4-1 is misschien wel iets geflatteerd", aldus de Ajacied.

Terecht vond de Belg de zege ook, want: "PSV stond ons gewoon op te wachten. Het was duidelijk dat ze naar hier waren gekomen voor een punt. Daarom was ik ook wat geïrriteerd toen het 1-1 stond, omdat het onterecht was."