[NHL] Sharks in thriller langs Blackhawks

Denny (nyny83)
De San Jose Sharks hebben hun uitwedstrijd tegen de Chicago Blackhawks met 6-5 gewonnen. Vier van de zes Sharks-goals kwamen voort uit overtalsituaties. Normaal gesproken is dit een van de sterkste punten van de Sharks, maar dit seizoen valt de powerplay enigszins tegen, tot aan vanavond.

Devin Setuguchi scoorde de winnende 6-5 in een overtalsituatie met nog 4:15 minuten te gaan. Dit was de eerste thuisnederlaag in reguliere speeltijd voor de Blackhawks. Dan Boyle maakte ook twee powerplay-goals. Verder scoorden Milan Michalek, Joe Thornton en Jeremy Roenick voor de Sharks. Joe Pavelski had drie assists.

"De powerplay is de laatste avonden vrij goed", liet Sharks-goalie Brian Boucher weten. "We hebben de schutters, geen twijfel mogelijk. Als we blijven doen wat we nu doen, het spel spreiden en veel schieten van afstand, is dat moeilijk te verdedigen en komen de goals vanzelf."

Aan de kant van Chicago hadden verdedigers Brian Campbell (vorig seizoen bij de Sharks) en Cam Barker elk een goal en twee assists. Kris Versteeg scoorde twee goals dankzij missers van Boucher. Patrick Kane scoorde ook voor de Blackhawks. Zowel de spelers van San Jose als die van Chicago maakten opomerkingen over het slechte ijs waardoor veel pucks opstuiterden en er veel fouten werden gemaakt.

"Voor de coaches was dit geen goede wedstrijd. Het was vrij slordig: beide teams hadden goede en slechte momenten. Eigenlijk leek het meer op een wedstrijd in het voorseizoen", vertelde Sharks-coach Todd McLellan. Chicago-coach Joel Quenneville was nog minder complimenteus. "We konden de puck niet in ons bezit houden. Bovendien liepen we teveel straffen op. Dat mag niet gebeuren tegen een team met zo'n sterke powerplay."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Carolina HurricanesTampa Bay Lightning3-2 (SO)
St. Louis BluesMontreal Canadiens2-3 (SO)
Chicago BlackhawksSan Jose Sharks5-6
Philadelphia FlyersAtlanta Thrashers4-3
Anaheim DucksLos Angeles Kings2-0