Canada werkt nog aan oplossing

Peterselieman
Canada is nog steeds bezig om de race voor volgend jaar terug op de kalender te krijgen. De FIA zal binnenkort de Grand Prix-kalender voor volgend seizoen definitief maken. Op de voorlopige kalender is echter geen ruimte voor de race gereserveerd.

The Montreal Gazette heeft om dit voorelkaar te krijgen geopperd om de hotelbelasting te verhogen naar 4%, wat 3 miljoen Canadese dollars op moet leveren. Dat is genoeg om een gat in de begroting te dekken. Echter is de organisatie er dan nog niet, omdat nog een promotor voor de race gevonden moet worden.

Mocht alles vanuit de raceorganisatie in orde zijn, dan kan Bernie Ecclestone nog roet in het eten gooien, omdat de kalender dan omgegooid moet worden. "We hebben snel een antwoord nodig" aldus Gerald Tremblay, burgemeester van Montreal, de stad waar de race gehouden zal worden. "We moeten weten of we volgend jaar een Grand Prix hebben of niet. We proberen een voorstel te vinden dat de goedkeuring geniet van Ecclestone en de directie. Hij is niet geïnteresseerd in waar het geld vandaan komt. Hij wil gewoon het geld voor de race hebben."