Webber: "Vettel zorgt voor druk"

Peterselieman
Met Sebastian Vettel in de gelederen moet Red Bull Racing volgend seizoen volgens Mark Webber wel beter gaan presteren. Anders is de overgang Vettel van Toro Rosso naar zijn team geen vooruitgang.

De Duitser won eerder dit jaar de Grand Prix van Italië onder regenachtige omstandigheden na op de zaterdag al pole getraind te hebben. Onder meer hierdoor eindigde STR boven Red Bull in het constructeurskampioenschap en wilde Red Bull Vettel inlijven.

"De komst van Sebastian zal voor de nodige druk zorgen. Red Bull Racing moet voor hem natuurlijk wel een stap omhoog zijn", aldus Webber tegen Autosport. "Het team moet volgend jaar met een auto komen die kan tippen aan de resultaten die Toro Rosso het afgelopen seizoen boekte." Deze druk is volgens Webber alleen maar goed. "Het is goed voor het team dat er iemand is gekomen die in dezelfde auto bij een ander team heel snel ging. Dat is een goede bijkomstigheid. Ik ben altijd een voorstander geweest om mensen bij andere teams vandaan te halen en het maakt niet uit of dat nu een coureur of ingenieur is. Het kan ons goed van pas komen."

Het verschil tussen Red Bull en Toro Rosso was volgens velen te verklaren door de slechte Renault-motor tegenover de goede Ferrari-krachtbron. Webber is het hier niet mee eens. "Het heeft ook niet alleen met pech te maken. We kunnen niet negeren dat Vettel en Sébastien Bourdais vaak sneller waren dan wij. Vraag me niet hoe dat kan, want dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het niet alleen de verdienste is van Sebastian, maar ook van Bourdais."

De Australiër vreest Vettel toch wel wat. Het beangstige is dat hij steeds beter zal worden. Hopelijk krijgen Vettel en ik een goede verstandhouding. Dat is nu overigens wel zo. Natuurlijk is het wel zo dat de relatie soms schade kan oplopen als je tegen elkaar gaat racen."