Van der Garde test voor Renault

Peterselieman
Giedo van der Garde zal volgende week gaan testen voor Renault. De Nederlander werd eerder dit jaar kampioen in de World Series by Renault, waardoor hij de test aangeboden krijgt. Hij testte in het verleden al voor Super Aguri en Spyker in de Formule 1.

Van der Garde is blij dat hij weer een Formule 1-auto mag besturen. "Dit is een fantastische kans die me aangeboden wordt door Renault Sport Technologies en het ING Renault F1 Team", zei hij. "De mogelijkheid om een Formule 1-auto te testen met een team dat twee wereldkampioenschappen en het afgelopen seizoen twee Grands Prix heeft gewonnen is fantastisch. Door mijn vroegere deelname aan het Renault Driver Development-Programma ken ik de mensen en dat zal mij helpen om nog beter in het team te passen."

Hij zal testen op het circuit van Barcelona, een baan die hij goed kent. "Ik ben blij dat ik op een circuit zal rijden waar ik al veel vaker heb gereden, maar in een Formule 1-auto zal alles anders zijn. Ik zal er alles aan doen om te voldoen aan de verwachtingen van het team en het programma te volgen dat het ING Renault F1 Team voor me heeft gepland. Omdat de Formule 1 mijn doel is, hoop ik van deze kans gebruik te maken om het team te laten zien tot wat ik in staat ben."