Roda en Fortuna willen fusie

Sally (Tessa)
Roda JC en Fortuna Sittard hebben wel interesse om te fuseren. De Limburgse clubs hebben daartoe een intentieverklaring opgesteld.

Verscheidene bronnen binnen de provincie en rond de clubs bevestigen het nieuws, aldus Dagblad De Limburger. Roda lichtte woensdagochtend het personeel, de staf en de spelers in over de ontwikkelingen in de voorgenomen fusie. Vooralsnog is niet bekend wanneer de samenvoeging een feit moet zijn.

Directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler wilde dinsdagavond geen commentaar geven. Wel liet hij eerder weten een oprichting van 'FC Limburg' te zien zitten; dat zou een hogere prioriteit hebben dan Fortuna Sittard failliet te laten gaan. Het idee stuitte op veel verzet van de supporters van de beide clubs.

Ook Hans Erkens, directeur van Fortuna Sittard, weigerde enig commentaar te geven. Collega Huub Narinx van Roda JC wilde eveneens niet reageren.

Een commissie zal de samenvoeging begeleiden. Daarin hebben plaats Peter Vogelzang (voorzitter Eredivisie CV), Hans Erkens en Servé Kuijer (voorzitter Roda).


Met dank aan maartennn_ja en OA voor de submits