Toro Rosso test coureurs

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Scuderia Toro Rosso heeft bevestigd dat het volgende week drie rijders zal laten testen in Barcelona. Het team liet weten dat alle drie de rijders kans maken op een racezitje voor komend seizoen.

Sébastien Bourdais zal in actie komen op het Spaanse circuit, evenals voormalig Honda en Super Aguri-rijder Takuma Sato. Daarnaast zal ook Red Bull-protegé Sébastien Buemi gaan testen.

Voor Sato is dit de tweede keer dat hij mag testen voor Toro Rosso. De Japanner zal net als Bourdais anderhalve dag gaan rijden. Sato begint de test op maandag en zal dinsdagmiddag het stuurtje overgeven aan Bourdais die tot en met woensdag test. Buemi zal op alle drie de testdagen in actie komen.

Toro Rosso is, naast Honda, het enige team dat haar rijders nog niet bevestigd heeft voor komend seizoen. Afgelopen jaar reden Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel voor de renstal, maar met de promotie van Vettel naar Red Bull Racing is er in ieder geval één stoeltje vrijgekomen. Van Bourdais is nog steeds niet zeker of hij ook volgend jaar bij Toro Rosso mag blijven.