KNVB verbaasd over handelwijze Feyenoord

Tiede-Jan (TJDoornbos)
De KNVB heeft te kennen gegeven dat men erg verbaasd is over het optreden van Feyenoord inzake de aanstelling van Patrick Lodewijks als keeperstrainer van Nederland-B, zo meldt de Telegraaf.

De voetbalbond zocht onlangs contact met Feyenoord over een mogelijke aanstelling van Lodewijks en kreeg van algemeen directeur Eric Gudde te horen dat dit wat hem betreft geen probleem zou zijn.

Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek werd echter niet ingelicht door zijn directie en was dan ook "not amused" toen bij de lancering van Nederland-B in de media Lodewijks werd opgevoerd als de nieuwe keeperstrainer.

Verbeek, die sowieso geen voorstander is van Nederland-B, laakte de handelwijze van de KNVB die volgens hem geen contact had gezocht met Feyenoord. Dit was echter wel gebeurd. Gudde was vervolgens gedwongen zijn woorden te herzien en verhinderde de aanstelling van Lodewijks, die daar zelf enorm teleurgesteld over was.

Naast de kwestie-Lodewijks ligt Feyenoord ook nog op een ander gebied dwars wat betreft Nederland-B. De Rotterdammers willen geen spelers afstaan aan dit team en onderzoeken momenteel de juridische mogelijkheden om hun spelers thuis te kunnen houden.