Real Madrid door derdeklasser uitgeschakeld

Sven (Svensational)
Derdeklasser Real Unión de Irún heeft in de Spaanse Copa del Rey voor een wonderbaarlijke uitslag gezorgd. De club uit Baskenland versloeg Real Madrid over twee duels en mag zo dus de grote verrassing worden genoemd, aangezien het de Koninklijke uit de beker heeft weten te stoten

De club die al vier keer eerder de Copa del Rey op haar naam schreef, maar deze na 1927 niet meer won, boekte in de heenwedstrijd al een 3-2 overwinning, waarna het uit in het Santiago Bernabéu de klus moest klaren. Een zeer goede beginfase van de bezoekers zorgde na veertien minuten voor een riante uitgangspositie, toen Paul Abasolo de 0-1 aantekende. Nog in de eerste helft trok Real de stand via clubicoon Raúl weer gelijk.

Real Union begon ook zeer goed aan de tweede helft en wist na vier minuten via Asier Salcedo nogmaals op voorsprong te komen. De Koninklijke begon aan een onmogelijke opgave, maar Raúl maakte de achterstand weer ongedaan. Alberto Bueno bracht de teams 22 minuten voor tijd weer helemaal op gelijke hoogte (6-6 over twee duels), waarna Raúl vier minuten voor tijd Real in veilige haven leek te schieten: 4-2.

Een knotsgekke slotfase werd beslecht in het voordeel van de uitclub. Eneko Romo was de grote man aan de kant van de bezoekers, want hij maakte de benodigde 4-3, waardoor Real Unión de Irún op uitgoals doorbekert.