Mallya: "Wil races winnen in 2010"

Sally (Tessa)
Nu Force India een vijfjarige deal heeft gemaakt met McLaren en Mercedes over een gehele aandrijflijn inclusief support, heerst er optimisme in het Indiase team. De nieuwbakken teambaas Vijay Mallya hoopt dat de eerste overwinningen in 2010 gehaald worden.

Een groot team als Toyota probeert al jaren om een Grand Prix te winnen, stelden zich dat ook vaak als doel en er zijn miljoenen in geïnvesteerd door de Japanse renstal, maar nog altijd is het niet gelukt om als eerste over de finish te komen. Een ander Japans fabrieksteam, Honda, heeft ook veel geld erin gepompt, met meer succes want er werd naast twee zeges in de jaren '60 ook in 2006 gewonnen door Jenson Button. Maar geen van die teams zijn nooit als constante leiders als Ferrari en McLaren te zien geweest.

Nadat Mallya een jaar het team heeft bestuurd als geldschieter, zonder ook maar een enkel punt te halen met een klantmotor van Ferrari, denkt de Indiase zakenman die nu teambaas is dat hij in 2010 wel voor de Grand Prix-zeges kan gaan. "We weten allemaal hoe lang sommige dingen kunnen duren in de Formule 1, omdat het bijzonder competitief is. We mogen niks voor lief nemen. De andere teams ontwikkelen zichzelf ook en in 2009 hebben we natuurlijk een compleet nieuwe auto en nieuwe regels."

Mallya is positief gestemd voor de toekomst, en doet een gewaagde uitspraak: "Ik denk dat we zeker mogen mikken op het winnen van races in 2010, maar ik zou blij zijn als we volgend seizoen regelmatig in de punten kunnen rijden. Dat zou al een enorme stap voorwaarts zijn."