Real Madrid wil Arshavin

Peterselieman
Andrei Arshavin wil Zenit St. Petersburg mogelijk al in de winterstop verlaten in het geval de Russische ploeg het niet schopt tot de volgende ronde van de Champions League. Volgens Marca en AS is Real Madrid zeer geinteresseerd in de aanvaller. Eerder doken hierover al geruchten op.

Aanvallend gezien heeft de Koninklijke de laatste tijd moeite om te imponeren, mede door het vertrek in de zomer van Robinho. Met Ruud van Nistelrooy en Raul heeft trainer Bernd Schuster slechts de beschikking over twee centrumspitsen.

Verder heeft de Spaanse kampioen Gonzalo Higuain en Arjen Robben nog in de gelederen, maar de blessuregevoelige Nederlander is geen speler die een heel jaar op de toppen van zijn kunnen kan spelen. Om aanvallend meer creativiteit te krijgen, is Arshavin een zeer reëele optie voor de Madrilenen.

De 27-jarige international werd de gehele zomer in verband gebracht met de Europese top, maar Zenit schroefde de vraagprijs fors op na zijn sterke prestaties op het EK, waardoor het uiteindelijk niet tot een transfer kwam. "Volgend jaar wil ik hier niet meer spelen. Als ik ook na de winter van Zenit ben, is dat enkel op papier nog zo," sprak Arshavin tegen de Russische krant Sport-Express.

Dit heeft Real Madrid wakker geschudt en volgens AS overweegt Real de speler tot het eind van dit seizoen op huurbasis naar Spanje te halen om vervolgens een koop te overwegen. "In januari gaan we niet om de tafel met de zaakwaarnemers van Arshavin, alleen nog met geinteresseerde clubs zelf," sprak Alexei Petrov van Zenit tegen AS.

Ook trainer Dick Advocaat vindt het tijd dat Arshavin zijn geluk in een Europese topcompetitie gaat beproeven. "We hebben veel mooie momenten met hem beleefd, maar het is tijd dat de wegen scheiden. Het is goed voor de club en de speler als hij zijn kwaliteiten ergens anders kan laten zien."