PSV wil Cocu meer betrekken bij eerste elftal

Peterselieman
PSV gaat Philip Cocu mogelijk benaderen om meer betrokken te worden bij het eerste elftal. Cocu nam een kleine anderhalf jaar geleden afscheid als speler bij de Eindhovenaren en staat open voor een rol op het technische vlak.

Een vaste rol zit er nog niet in zegt Cocu tegenover het Eindhovens Dagblad. "Mijn eerste prioriteiten zijn het Nederlands elftal, dat me minstens een dag per week kost en de opleiding Coach Betaald Voetbal die ik nu aan het volgen ben. Daarnaast ben ik als stagiaire met Ernest Faber trainer van PSV A1. Dat zijn ook vier halve dagen in de week, plus de zaterdag. Om die reden wil ik me nu nergens teveel op vastpinnen."

"Als ze gebruik willen maken van mijn ervaring sta ik daarvoor open. Ik ben de club hartstikke dankbaar dat ik hier stage mag lopen. Dat is een fantastisch gebaar. Indien nodig wil ik PSV ook graag helpen."

Zijn huidige werkzaamheden bij PSV en Oranje moeten uiteindelijk resulteren in een hoofdtrainerschap binnen het betaalde voetbal. "Maar het is uitgesloten dat het binnen twee jaar gebeurt. Ik moet een heel nieuw vak leren. Ik ambieer het ook om een keer helemaal zelf een team te leiden en de boel dagelijks te regelen en te sturen. Als voetballer heb ik veel bagage, maar hoofdtrainer is iets waar je helemaal klaar voor moet zijn. Alhoewel: zeg maar eens 'nee' als de nood aan de man is en er een beroep op je wordt gedaan."