Uitslag Ajax - MSK Zilina

Stefan (sportfreak)
Ajax heeft vanavond een zege geboekt in de UEFA Cup. De thuiswedstrijd tegen het Slowaakse MSK Zilina werd met 1-0 gewonnen.

In de eerste helft liet Zilina het initiatief aan Ajax, maar de ploeg uit Amsterdam wist er aanvankelijk niet doorheen te komen. Het enige gevaar kwam van enkele afstandsschoten, voorzetten vanaf de zijlijn konden eenvoudig verdedigd worden. In de 41e minuut werd er dan toch gescoord toen Suárez met wat geluk de bal voor zijn voeten kreeg. Even later kopte de Uruguayaan net over.

In de tweede helft ging Zilina meer initiatief tonen en dat leidde tot ruimte voor Ajax. Daaruit wist het enkele kansen te creëren. Een schot van Lindgren werd met moeite gestopt en een kopbal van Huntelaar belandde op de paal. Gescoord werd er echter niet, waardoor Zilina hoop bleef houden op de gelijkmaker. Het werd zelfs af en toe gevaarlijk en had met wat meer geluk langszij kunnen komen. Ajax bleef voorzichtig spelen, al waren er nog wel twee grote kansen voor Suárez. Bij de eerste ging de bal naast en bij de tweede kwam de spits oog in oog te staan met keeper Perni. Het schot belandde echter op de lat.


Ajax - MSK Zilina 1-0
41' Suárez

Toeschouwers: 24.200
Scheidsrechter: McDonald (sch)
Stadion: Amsterdam Arena
Gele kaart: Pecalka (MSK Zilina)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, v.d.Wiel, Oleguer, Vermaelen, Vertonghen, Gabri, Lindgren (Schilder/74), De Jong (Bakircioglu/46), Suárez, Huntelaar, Emanuelson

MSK Zilina: Perni , Pecalka (Durica/73), Vomácka, Pekarik, ourek, Tesak, Vladavic, Strba, Jez (Piacek/88), Adauto, Styvár (Rilke/73)