Hamilton oneens met uitspraak Ecclestone

Sally (Tessa)
Formule 1-tycoon Bernie Ecclestone zei dat er te gevoelig is gereageerd op de uitspraken op een Spaanse website, die racistisch getint waren. De F1-baas stelt dat het een kwestie is van passionele fans. Lewis Hamilton, op wie de uitspraken sloegen, is het daar niet mee eens.

Op de gewraakte site, Pincha la Rueda, werd nog voor de Grand Prix van Brazilië opgeroepen om virtuele spijkers op de baan van Sao Paulo achter te laten. In het commentaar dat de bezoekers van de site achterlieten, stonden woorden als 'n****r', 'halfbloed' en 'son of a b****'. Eén bezoeker schreef zelfs: "Halfbloed, rijd jezelf overhoop in je wagen." Een ander schreef: "Als je geen lekke band krijgt, crasht (Felipe, red.) Massa wel tegen je aan." De site stelde dat als voldoende mensen meededen met het spijkers, punaises of zelfs egels op de baan leggen, die lekke band vanzelf zou komen voor Hamilton, op een voodoo-achtige manier.

"Het is onzin. In Spanje steunt men Fernando Alonso en in Brazilië Felipe Massa", vertelde Ecclestone aan de BBC. "Met racisme heeft dit niets te maken. Die site was waarschijnlijk meer als grap bedoeld dan als een serieus geheel. Men ziet er van alles in dat er niet is." Hij denkt dat het een stel passionele Massa-fans zijn en stelt dat het niets met racisme te maken heeft. De FIA veroordeelde de uitspraken op de site meteen.

Het onderwerp in kwestie dacht daar anders over. "Ik zie het eigenlijk niet als een grap, maar het ligt achter me en ik kijk nu naar de toekomst", aldus de kersverse wereldkampioen van 2008. "Het belangrijkste voor mij is dat ik ook veel steun krijg, vooral van mijn Engelse fans. Ik ben erg trots als ik de Engelse vlag weer zie op de circuits. Alle negatieve dingen laat ik achter me", zo keek Hamilton alweer uit naar komend jaar.