Haarlem kan nieuw stadion vergeten

Olga (Nuongirl)
Het nieuwe stadion van HFC Haarlem komt er voorlopig niet. De ontwikkelaar van het project heeft aangegeven het in de huidige vorm niet aan te kunnen. De gemeente zal nu zorgdragen voor het opknappen van het huidige onderkomen. Dat zegt algemeen directeur Dino Rasmijn tegen Goal.com.

"Het zijn ook processen waar wij geen invloed op hebben", zegt Rasmijn over het afhaken van de financierder. "Het is een flinke streep door de rekening, ja. De wethouder heeft nu aangegeven dat de gemeente Haarlem op zoek gaat naar een alternatief plan."

Bij de club Haarlem was men er volgens Rasmijn niet vanuit gegaan dat het nieuwe stadion voor het seizoen 2012/2013 betrokken had kunnen worden. "Enige voordeel is dat we nu langer de tijd hebben om een financier te vinden", blijft de beleidsbepaler positief.

Het huidige onderkomen aan de Sportlaan zal dus nog wel even het 'thuis' blijven van de club. Het stadion heeft echter dringend een opknapbeurt nodig. Rasmijn: "Want de afgelopen zes jaar is daar niets aan gedaan. Als je gaat verhuizen ga je niet investeren in je oude huis. Nu kan de gemeente dat geld wat het daarop heeft bespaard alsnog uit de kast trekken."

Zo heeft het stadion geen fatsoenlijke businessclub en zijn de hekken om het complex rijp voor de container. Rasmijn: "Het klinkt misschien raar, maar we zijn blij dat er duidelijkheid is. Wij werden er ook wel eens moe van. Nu kunnen we heel duidelijk zeggen: voorlopig niet."