Portsmouth wil talent stallen in België

Ermin (TheClown1)
Het is nog maar de vraag of Tawrick Jibril de gelederen van Zulte-Waregem komt versterken. Het toptalent is gehaald door Premier League-club Portsmouth, dat hem wil stallen bij hun Belgische satelietclub.

Afgelopen woensdag tekende Jibril, die beschikt over een geweldige trap in zijn linkervoet, een driejarig contract bij Portsmouth. Op de clubwebsite maakte Pompey bekend dat hij zal gaan spelen voor Zulte-Waregem. Dit is iets wat echter nog niet zeker is.

"Ja, maar wij moeten er ook mee akkoord gaan," aldus Zulte-Waregem-manager Vincent Mannaert tegenover het Belgische Sportwereld.

"Het hangt ervan af met welke verwachtingen die jongen naar hier komt. Het moet in het belang van de drie partijen zijn en onze trainer Francky Dury heeft er natuurlijk ook zijn zeg over. Wij kennen die jongen niet. Ik sluit niet uit dat hij komt, maar het is lang niet zeker."

Naast Portsmouth hadden ook Real Madrid, Chelsea, Arsenal, AS Roma, Olympique Lyon en andere Europese topclubs belangstelling voor Jibril. Voor hoeveel geld hij naar Engeland is gekomen, is niet bekend gemaakt.