Väyrynen: "Wij missen zakelijkheid PSV"

Sjors (Sj0rSz)
Het seizoen van sc Heerenveen is tot nu toe wisselvallig te noemen. De ploeg uit Friesland wist sommige duels met oogstrelend voetbal te winnen, maar liep ook met regelmaat tegen onnodig puntverlies aan. Donderdag speelt de club tegen VfL Wolfsburg en daar zullen punten gepakt moeten worden.

Mika Väyrynen, die in het verleden voor PSV speelde, weet precies wat er op het spel staat. "Aanvallen is mooi, maar PSV is niet drie jaar op rij kampioen geworden omdat het mooi en aanvallend speelde," liet de Fin in een reactie weten. "Wij missen de zakelijkheid van PSV. We moeten eindelijk eens een keer de nul houden We hebben alleen tegen MVV de nul weten te houden en in de competitie al twintig tegendoelpunten geïncasseerd. Dat zegt genoeg."

De middenvelder is van mening dat de defensie van sc Heerenveen iets stabieler mag worden. "Als ik naar de spelersgroep kijk dan denk ik van 'wat is dit?' Er is zoveel talent, we hadden bovenaan kunnen staan. We beschikken over veel kwaliteit. Er moet alleen een juiste balans zijn tussen aanvallen en verdedigen. Zoals ik al zei, het moet zakelijker. Aanvallend en attractief voetbal is mooi, maar het gaat om het resultaat."

SC Heerenveen zal tegen VfL Wolfsburg punten moeten pakken, anders wordt het uitzicht op de volgende ronde wel erg slecht. "Tegen Duitsers kun je geen moment verslappen. Ze leveren veel arbeid en slaan vaak in de slotfase toe. We moeten geconcentreerd zijn en blijven. Juist dat laatste is ons probleem. We maken te veel persoonlijke fouten en geven daardoor makkelijk goals weg. Europees kun je je geen fouten veroorloven, die worden meteen afgestraft."