Longa wint verrassend in Baku

Denny (nyny83)
De volleybalsters van Longa'59 hebben in de heenwedstrijd in de CEV Cup bij Azerrail Baku voor een stunt gezorgd. De ploeg uit Lichtenvoorde won in Azerbeidzjan een zinderend duel met 3-2.

Longa'59, dat in de A-league na een slechte seizoenstart weer uit de degradatiezone is gekrabbeld, ging voortvarend van start. Het team van coach Ivo Martinovic, dat slechts negen speelsters herbergde zonder de in Nederland achtergebleven Lonneke Sloetjes en Bianca Gommans, won gelijk de eerste set van Azerrail dat veel speelsters uit de nationale selectie herbergt.

"We hebben ons niet gericht op de tegenstander maar we zijn gewoon uitgegaan van onze eigen kracht. Vooraf hadden we afgesproken dat we ons volledig op onszelf zouden focussen", aldus coach Martinovic.

Daarna leek Longa'59 terug te vallen en nam Baku een 2-1 voorsprong. Longa pakte daarna redelijk eenvoudig de vierde set. In de vijfde set ging de winst nipt naar de Achterhoekers met 15-17.

Martinovic is bijzonder verheugd over de stunt, maar hij concludeert dat Longa'59 nog lang niet in de achtste finale zit. "Het zal volgende week thuis nog een heel zware wedstrijd worden. We hebben Baku verrast met ons spel en onze brutaliteit."