Hamilton gaat voor drie WK's

Sally (Tessa)
McLaren-coureur Lewis Hamilton wil erg graag nog twee keer wereldkampioen in de Formule 1 worden. Daarmee zou hij zijn droomwagen cadeau krijgen van de teambaas Ron Dennis: een McLaren F1 LM.

In een interview met de Britse omroep BBC vertelde de kersverse wereldkampioen: "Ik wil nog een keer wereldkampioen worden, dat is een ding dat zeker is. Het is een geweldig gevoel om het F1-kampioenschap te winnen. Ik zal keihard gaan trainen en hoop alles volgend jaar nog beter te doen. Hopelijk hoeft het volgend jaar dan niet meer in de laatste bocht beslist te worden. Ik heb vooralsnog geen plannen om zeven keer wereldkampioen te worden, dat record mag Michael Schumacher houden, maar ik wil nog wel twee wereldtitels winnen, want dan ik krijg ik die auto van Ron."

'Die auto' is een oranje McLaren F1 LM met een waarde van acht miljoen dollar. De wagen staat in Woking in de fabriek en teambaas Dennis heeft Hamilton beloofd deze auto aan de rijder te schenken als hij samen met de Britse renstal drie keer de wereldtitel binnenhaalt. Hij kan deze auto waarschijnlijk zelf gewoon betalen, want volgens de Britse krant The Times zal Hamilton in zijn gehele loopbaan meer dan één miljard dollar verdienen.

Daarmee zou de jongste wereldkampioen in de Formule 1-geschiedenis dezelfde weg gaan als de Amerikaanse golfer Tiger Woods, die volgens het Amerikaanse blad Forbes in 2010 's werelds eerste sportman worden die het astronomsche bedrag aanstipt. Er is officieel niets bekend over het loon dat Hamilton krijgt, maar de krant schat dat het salaris van de Brit inclusief een paar lucratieve sponsordeals genoeg is om aan de miljard te komen.