Hamilton blij met strategie

Peterselieman
McLaren-coureur Lewis Hamilton zal morgen in Brazilië van de vierde plaats de race aanvangen. De Brit heeft aan een vijfde plaats genoeg om kampioen te worden, maar had toch liever wat verder naar voren op de grid gestaan.

"Het zou natuurlijk fijner zijn geweest om iets verder naar voren te staan, maar ik denk dat we met onze strategie niet ontevreden hoeven te zijn met de vierde plaats", zei Hamilton na de kwalificatie. "Het is in ieder geval duidelijk dat Massa staat waar hij wil staan, en ik gun hem echt het beste."

"Ik blijf me bezig houden met mijn werk, en ik hoef geen gekke dingen te doen. Het enige dat ik hoef te doen is een paar punten pakken. Daar heb ik genoeg aan." Echter zegt de Brit dat het niet gemakkelijk wordt. "De race gaat absoluut zwaar worden. Ik ben blij met onze brandstofstrategie, maar de banden moeten we wel in de gaten houden. Natuurlijk is het zo dat de coureurs die voor me staan waarschijnlijk op een andere strategie zitten. Dat kan voor hun positief, maar ook negatief zijn."