BMW onzichtbaar

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Het team van BMW is onzichtbaar begonnen aan het seizoenseinde. Wel denken Robert Kubica en Nick Heidfeld dat ze goed bezig zijn met het oog op zondag.

Kubica strijd nog om de derde plek in het kampioenschap. "Dit was een normale vrijdag en we hebben ons geplande programma af kunnen werken. We hebben gewerkt aan de set-up en de banden bekeken. Tegen het einde van de sessie miezerde het wat, maar die druppels hadden geen invloed op de grip. We zullen nu de verzamelde data bekijken," aldus de Pool.

Heidfeld staat vijfde en staat negen punten voor op Heikki Kovalainen en negen punten achter op Kimi Räikkönnen in de stand, dus voor de Duitser telt alleen een goed resultaat in Brazilië. "Nadat ik totaal niet te spreken was over de balans van de auto in de ochtend, werd het 's middags een stuk beter, maar de auto was nog steeds moeilijk te rijden. Vanwege het weer was het programma iets anders dan normaal, maar we hebben genoeg informatie om verbeteringen te vinden. Het asfalt is veel beter dan het ooit was, nu de nieuwe laag erop zit. Het is nu net zo goed als veel andere circuits."