Ferrari optimistisch na eerste dag

Sjors (Sj0rSz)
Scuderia Ferrari is de winnaar van de eerste dag op het circuit van Interlagos. Felipe Massa knokte zich tijdens de tweede vrije training naar een tweede tijd, achter winnaar Fernando Alonso. Kimi Räikkönen pakte de vierde plaats.

"Het was slechts vrijdag, maar het was belangrijk om het weekend goed te beginnen. We hebben een goede set-up weten te vinden en de auto is goed in balans. Zelfs met de lage temperaturen van vandaag hadden we genoeg grip," liet Massa optekenen. "Mijn doel is om iedereen voor te blijven op zaterdag en zondag. Wanneer de race voorbij is kunnen we wel rekenen of het genoeg is geweest. Het is sowieso een fantastisch gevoel om hier voor eigen publiek te racen."

Ook Räikkönen was positief na de eerste dag op Interlagos, maar wilde nog niet op de zaken vooruit lopen. "Het was in het algemeen een positieve dag voor ons, maar het is wat voorbarig om op vrijdag al conclusies te trekken," aldus de Fin. "We hebben veel dingen op de auto geprobeerd. Het enige wat voor probleem zorgde was de regen die af en toe viel. Ik hoop dat het team dit weekend haar doelen kan behalen ik weet dat waar nodig is. Het wordt zondag een moeilijke race, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. We moeten dan ook overal op voorbereid blijven."