Van Gaal: "We moeten blijven werken"

Sjors (Sj0rSz)
AZ gaat momenteel aan de leiding in de Eredivisie, maar dat wil niet zeggen dat Louis van Gaal en zijn mannen zich gek laten maken. De Alkmaarders kenden aan het begin van het seizoen een valse start, maar boekten daarna zes zeges op rij.

"Het is mooi dat we bovenaan staan, maar je bent er nooit," liet Van Gaal optekenen. "Je moet altijd keihard aan de basis blijven werken. Sommige persoonlijkheden kunnen daar wat lichtzinnig over denken, maar ik blijf scherp."

AZ zal het zaterdag tegen sc Heerenveen op moeten nemen. Van Gaal kan tijdens het treffen met de Friezen niet over Moussa Dembélé, Gill Swerts, Kees Luijckx en Jeremain Lens beschikken. "Vooral voor Jeremain is het erg lullig," aldus de oefenmeester. "Bij zijn eerste actie tegen Roda raakte hij geblesseerd zonder een schop te hebben gekregen. Normaal kan zo'n blessure helemaal niet zo ontstaan."

Van Gaal wist overigens nog niet wat hij van sc Heerenveen kan verwachten. "Vanwege alle vraagtekens aan hun kant, door blessures en disciplinaire schorsingen, is het moeilijk een duidelijke analyse te maken. We gaan met vertrouwen naar Friesland. Tegen Roda speelden we fantastisch."