Vooruitblik Eredivisie Speelronde 9

Sjors (Sj0rSz)
De negende speelronde van de Eredivisie begint dit weekend op zaterdag. De oorzaak hiervan is de midweekse speelronde, die de afgelopen dagen werd gehouden. Hieronder volgt een vooruitblik op het naderende voetbalweekend.

Op zaterdag trappen FC Twente en Ajax af voor het eerste duel in de negende speelronde. Het onderlinge verschil tussen de twee ploegen, die hun laatste duels wisten te winnen, bedraagt slechts één punt. Vorig seizoen stond er na 90 minuten 2-1 op het scorebord. De arbitrage nam toen enkele dubieuze beslissingen, die Ajax mogelijk de titel hebben gekost. Ook NAC Breda en FC Groningen treden op deze dag tegen elkaar aan. Ook hier betreft het verschil tussen de twee clubs slechts één punt. Verder staat ook de Brabantse derby tussen PSV en Willem II op het programma. De Eindhovenaren zijn nog altijd niet in goede doen, dus het is goed mogelijk dat de Tilburgers punten weg komen halen. In dat geval zouden zij er nu al in slagen om in één seizoen de complete traditionele top drie, bestaande uit Ajax, Feyenoord en PSV, te kloppen.

Op zondag speelt Roda JC tegen Feyenoord, dat inmiddels in de onderste regionen van de Eredivisie vertoeft. De Rotterdammers hebben hun draai nog altijd niet gevonden. Na de laatste verliespartij tegen Sparta lieten de supporters ook van zich horen, dus de club uit Rotterdam-Zuid moet toch echt punten gaan pakken. Verder speelt FC Volendam op de laatste dag van het weekend tegen De Graafschap. De ploeg uit het Palingdorp wist in de midweekse speelronde het eerste punt te pakken door gelijk te spelen tegen Willem II. Zij kunnen de punten in elk geval goed gebruiken, dus zullen gebrand zijn op een overwinning.

Blijft AZ, dat aan het begin van het seizoen een valse start kende, ook na dit weekend aan de leiding? Weet Feyenoord zich eindelijk te herpakken tegen Roda JC? En gaat FC Volendam dit weekend het eerste duel winnen? Op zondagavond kunnen we op alle vragen een antwoord geven. Dan zit de negende speelronde van de Eredivisie er namelijk op.


Programma negende speelronde:

DatumThuisUit
1/11FC Twente Ajax
1/11NAC Breda FC Groningen
1/11PSV Willem II
1/11SC Heerenveen AZ
2/11Roda JC Feyenoord
2/11Vitesse ADO Den Haag
2/11Sparta Rotterdam NEC
2/11FC Utrecht Heracles Almelo
2/11FC Volendam De Graafschap