Kovalainen: "In 2009 ben ik sterker"

Denny (nyny83)
Heikki Kovalainen verwacht in 2009 een sterkere coureur te zijn. Dit omdat hij veel geleerd heeft in zijn eerste jaar als McLaren coureur.

Ondanks dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton, de leider in het kampioenschap, vaak sneller is zegt hij veel positieve punten te zien in een seizoen waarin hij zijn eerste overwinning en pole position behaalde. "Ik voel me goed in dit team", zei Kovalainen. "Ik heb niets om negatief over te zijn of om me voor te schamen. Ik heb mijn eerste pole gepakt en ik heb een race gewonnen. In de winter zullen we kijken naar verbeterpunten voor volgend jaar."

De 27-jarige coureur liet verder weten dat hij fitter is dan vorig jaar en dat hij zich mentaal en fysiek een stuk beter voelt in de auto. "Ik ben heel ontspannen en heb beter in deze auto leren rijden. Dan denk ik onder anderen aan de remtechniek. Ik denk echter niet dat er een bepaald onderdeel is waar ik me in de winter op moet focussen. Ik moet gewoon doorgaan waar ik mee bezig ben en elk onderdeel beetje bij beetje verbeteren."

Kovalainen wil vooral zijn kwalificaties verbeteren zodat hij meer vooraan de grid kan starten. "De startpositie bepaalt in grote mate het eindresultaat. Met een beetje minder benzine zou het moeten lukken om mij beter te kwalificeren."