Alonso: "Lewis wel, McLaren mag niet winnen"

Sally (Tessa)
Fernando Alonso zit blijkbaar nog altijd in zijn maag met zijn vertrek vorig jaar bij McLaren. Hij gunt het Lewis Hamilton wel om kampioen te worden, maar diens werkgever absoluut niet. De Spanjaard had al eens gezegd dat hij hoopte dat Felipe Massa de titel zou winnen en dat hij hem zou helpen.

"Ik heb al vaak gezegd dat ik bijzonder veel respect heb voor Lewis en dat we geregeld samen spreken", zei Alonso over zijn vroegere teammaatje. "Dat was vorig jaar niet anders. Ik hoop echter wel dat een ander team dan McLaren kampioen wordt. Lewis is echter de grote favoriet, met zeven punten voorsprong hoeft hij in feite alleen maar aan de finish te komen. De top vijf moet voor hem makkelijk te doen zijn, omdat hij al snel genoeg is om kampioen te worden. Lewis gaat dus winnen."

Alonso verwacht ergens toch onheilspellende dingen in de race: "Ik hoop dat er geen gekke dingen gaan gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat iemand tegen Felipe of Lewis aanrijdt. De race zal erg fair zijn, hoop ik. Theoretisch gezien mag je er dan vanuit gaan dat ze beide op het podium komen. Zo zou dat normaalgesproken moeten gaan."

De Spanjaard heeft nog een zeer kleine kans om Nick Heidfeld in te halen: met 53 punten voor Alonso en 60 voor Heidfeld kan eerstgenoemde nog vijfde worden in het kampioenschap. Met Renault weet Alonso zich verzekerd van de vierde plaats in het constructeursklassement.