Voetbalsters veroveren EK-ticket

Stefan (sportfreak)
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor het EK. In Volendam werd Spanje met 2-0 verslagen.

Nederland won afgelopen zaterdag al in Madrid met 0-2 van Spanje en begon daarom met een voorsprong aan het duel. Toen waren de Spaanse dames duidelijk de betere ploeg maar wisten ze kansen niet te benutten, nu was daar geen sprake van. In de eerste helft werd Nederland tweemaal gevaarlijk. Het schot van Van de Ven werd gekeerd door keepster Tirapu. Even later was het wel raak, een vrije trap van Smit werd benut door Stevens.

Net als in de eerste helft mocht Spanje het spel maken, maar de Spaansen wisten niet wat ze ermee moesten doen. Uit een counter scoorde Nederland de 2-0. Rechtsback Bito gaf de voorzet en Stevens scoorde een kopbal haar tweede doelpunt. Pas een kwartier voor tijd was Spanje voor het eerst gevaarlijk.Een vrije trap van Torrejón belandde op de lat.

"Ik wilde het droog houden, maar dat is dus niet gelukt", sprak een emotionele bondscoach Vera Pauw. "Ik ben zo trots op iedereen. Het was niet mooi vanavond,maar ze hebben hun taken fantastisch uitgevoerd."