Montoya: "Lewis, blijf weg van Massa"

Sally (Tessa)
Juan Pablo Montoya, voormalig Formule 1-coureur, heeft een goed advies voor Lewis Hamilton aankomend raceweekend. De Colombiaan zegt dat de Brit maar beter uit de buurt van titelconcurrent Felipe Massa kan blijven en geen enkel risico moet nemen. Desnoods Massa laten winnen.

Montoya, tegenwoordig actief in het Amerikaanse NASCAR, drukte Hamilton een ferm advies op zijn hart: "Als ik Lewis was, dan zou ik komende zondag uit de buurt blijven van Felipe. Als hij wel bij me in de buurt zou komen, dan zou ik hem gewoon voorbij laten. Lewis zal het dus slim moeten gaan spelen. Als je jong bent en net in de Formule 1 zit, wil je het liefst natuurlijk iedere race winnen. Dat is goed, maar als je ineens voor de punten moet gaan rijden, moet je leren dat een minder resultaat soms het beste voor je is."

De strijd om de titel gaat tussen Lewis Hamilton van McLaren en Felipe Massa van Ferrari, en het verschil tussen de kemphanen is momenteel zeven punten. Hamilton moet als vijfde finishen om het kampioenschap binnen te halen, Massa heeft een wat lastiger taak om nog die titel te halen, hij moet winnen en de Brit moet dan zesde of lager finishen of de Braziliaan moet tweede worden en Hamilton als achtste of lager over de streep komen.

Bij een gelijk aantal punten heeft Massa een voordeel ten opzichte van Hamilton, lees voor een uitgebreide analyse het overzichtbericht.