Räikkönen wil seizoen positief afsluiten

Sjors (Sj0rSz)
Kimi Räikkönen wist vorig jaar de wereldtitel in de Formule 1 nog in de wacht te slepen, maar slaagde er dit jaar niet in om deze te verdedigen. In het midden van het seizoen kende de coureur van Scuderia Ferrari een aantal tegenslagen. Toch hoopt hij het seizoen op een positieve manier af te sluiten.

"In Brazilië wil ik weer om de overwinning strijden en een goed resultaat met het team behalen. Hiermee zou ik met een goed gevoel de winter en het komende seizoen in kunnen gaan," liet Räikkönen in een reactie weten. "Dit seizoen heb ik niet zoveel positieve dingen om op terug te kijken. We moeten elk detail analyseren en proberen van onze fouten te leren om volgend jaar te verbeteren. Maar eerst zullen we nog alles moeten geven in de laatste race van 2008."

"Vorig jaar won ik hier de race en de titel en dat gaf een buitengewoon gevoel," ging de Fin verder. "Ferrari doet het sowieso vaak goed op dit circuit en ik hoop dat het dit jaar niet anders zal zijn. Net als in 2007 strijden we nog om beide titels en we zullen proberen in de race een dubbelzege te pakken. Ik hoop dat ik het team kan helpen met het behalen van de constructeurstitel. Daarna ben ik eigenlijk wel toe aan een pauze."