Klien: "BMW ligt voor met KERS"

Peterselieman
BMW Sauber-testcoureur Christian Klien denkt dat zijn team het verst is met de invoering van Kinetic Energy Recovery Systems, KERS. Eerder dit jaar raakte nog een monteur gewond bij het testen van de KERS. Toch denkt Klein dat het team voor ligt op de andere teams.

Tijdens de zesdaagse test in december denkt de Oostenrijker met het team nog een stap voorwaarts te kunnen maken met de KERS. "Het is duidelijk dat alle teams het zo snel mogelijk goed willen hebben. Ik weet zeker dat wij het verst van allemaal zijn met onze voorbereidingen," aldus Klien op de website van BMW Sauber.

"Niet alle teams zullen KERS hebben; het is optioneel. Niet alle teams zijn er op dit moment succesvol mee geweest op het circuit. Wij zullen het systeem tijdens de wintertests na de race in Brazilië echt leren begrijpen en er mee leren werken. Iedereen die het nieuwe seizoen met KERS start, zal zeker een voordeel hebben."

Eerder wilde een aantal teams bij de besprekingen in China de invoering van KERS uitstellen tot 2010, maar BMW ging hier niet mee akkoord. Teambaas Mario Theissen vindt dat het invoeren van de technologie belangrijk is voor de Formule 1.