Schumacher: "Kimi moet om hulp vragen"

Peterselieman
Michael Schumacher zegt dat uittredend wereldkampioen Kimi Räikkönen bij Ferrari geholpen kan worden bij het afstellen van zijn Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen geeft echter wel aan dat de met de auto worstelende Fin hier wel zelf om moet vragen.

Schumacher geeft aan dat Ferrari verantwoordelijk is voor de mindere prestaties van Räikkönen. "Ik denk dat ik hem in vele opzichten moet beschermen,' aldus Schumacher tegen de BBC. "We hebben op de helft van het jaar wat veranderingen aan de auto doorgevoerd, maar Kimi kon daar niet mee overweg. Op het moment dat we die veranderingen terugdraaiden, gingen zijn rondetijden ook weer omlaag."

De Duitser vertelt dat de omgang tussen hem en Felipe Massa heel goed is, maar dat hij met Räikkönen te maken heeft met het gesloten karakter van de Fin. "Aan de ene kant is het zijn sterke punt dat hij zo gefocust is, maar het kan hem ook in de weg zitten. Wij zouden hem misschien veel meer kunnen helpen als hij er maar om zou vragen." Hierdoor heeft Räikkönen volgens Schumacher niet het maximale uit de auto kunnen halen.