Van Dam test GP2

Peterselieman
Carlo van Dam zal deze week op het circuit van Jerez achter het stuur kruipen van een GP2-bolide van het Italiaanse team Fisichella Motor Sport. Carlo, die in augustus de titel in het Japans Formule 3 kampioenschap veiligstelde, komt aanstaande woensdag en donderdag in actie voor het team tijdens de officiële tweedaagse GP2-test in Spanje.

"Ik ken Paolo Coloni goed", verklaart Carlo. "Hij runt het FMS-team en bood me onlangs deze test aan. In Japan ben ik momenteel in gesprek over deelname aan het Formule Nippon kampioenschap, maar uiteraard grijp ik ook deze GP2-test met beide handen aan. Vorig jaar mocht ik als winnaar van het Duitse Formule 3-kampioenschap al even met een GP2-auto testen, maar dat was een korte run. FMS biedt me een volwaardige test aan, op Jerez kan ik twee volle dagen rijden. Ik kijk er dan ook met plezier naar uit."

"Ik heb toestemming gekregen van Toyota Team TOM’s - waarvoor ik volgende maand de Formule 3 Grand Prix van Macau rijd - om aan deze test mee te doen. FMS pakt het serieus aan en ik ben benieuwd wat we deze week op Jerez voor elkaar krijgen. Ik ben realist: het geld dat een coureur moet meebrengen om volgend jaar in de GP2 te racen, heb ik momenteel niet tot mijn beschikking. Maar deze test geeft me wel een prima en in alle opzichten serieuze gelegenheid uitgebreid kennis te maken met een GP2-auto en dat is natuurlijk altijd goed."

In Japan heeft Carlo inmiddels ook een uitstekende indruk achtergelaten in het Super GT-kampioenschap, waarin hij de laatste twee races van het jaar uitkomt voor het fabrieksteam van Subaru in de GT-300-klasse. "Op Autopolis was ik meteen sneller dan mijn teamgenoot, die al drie keer kampioen is geworden, dus het ging direct goed. De laatste race is op 9 november op Fuji, een week later is de Grand Prix van Macau. Ik ben nu even een paar dagen in Nederland en vertrek morgen naar Jerez."